پایگاه فرهنگی مذهبی قرآن و عترت

به پایگاه فرهنگی مذهبی قرآن و عترت خوش آمدید

آموزش ها

یک دقیقه روضه با نوای استاد میرزا محمدی

آخرین نظرات
  • ۲۲ تیر ۰۳، ۲۱:۵۴ - عالی
    عالی

تلاوتی از استاد مصطفی اسماعیل- سوره الرحمن 

استاد مصطفى اسماعیل از مشاهیر و نوابغ علم قرائت قرآن در جهان اسلام است که کلام خدا را با آهنگى بسیار لطیف و دلنشین و با الحانى منطبق با معانى و مفاهیم الهى تلاوت مى کند.

وى استادى است بى بدیل که در فن قرائت سبکى بسیار ممتاز دارد. مردى است که تمامى قاریان جهان در آستان پر از معنویتش سر تعظیم فرود مى آورند و همه به او عشق مى ورزند.
به راستى که تلاوت شیوا و ممتاز قارى برجسته اى چون مرحوم استاد مصطفى اسماعیل که توأم با دلپذیرترین نغمات آسمانى و کلام روح بخش آیات الهى مى باشد جان را طراوت و آرامش مى بخشد و این چنین است که رسول خدا صلى الله علیه وسلم مى فرمایند «صداى نیکو زینتى است براى قراء». قاریان مبرز و اهل فن بر این عقیده اند که صوت محزون مرحوم استاد مصطفى اسماعیل داراى صفا و پختگى و جذبه اى روحانیست که به دل هاى مستمعین مى ‌نشیند و از گیرایى خاصى برخوردار است.
مصطفى را ، نه تنها قرائت او بلکه تواضع و جوان مردى اش دوست داشتنى مى کند. وقتى سوره احزاب را مى خواند مردم چنان فریاد به تحسین اومى گشایند که مجلس به خود مى لرزد و وقتى در اثناى قرائت با تواضع و افتادگى از مردم اجازه پایان قرائت خود را مى خواهد ، آن ها به او اصرار مى ورزند و از او ادامه قرائت را التماس مى کنند. او نیز مى خواند و آنگاه یکى از قرائت هاى استثنایى تاریخ را مى آفریند و سوره الحاقه را چنان مى خواند که مستمعین را هوش از سر به در مى شود. تلاوت هاى مرحوم استاد مصطفى اسماعیل تا اعماق جان انسان رسوخ نموده و مستمع را به اندیشیدن در آیات الهى قرآن و پند و عبرت گرفتن از کلام پروردگار متعال ترغیب می‌کند. 
مرحوم استاد به کلیه قراءات سبعه و راویان قراء تسلط و چیرگى خاصى داشت و با قرائت گوناگون قرآن کریم را تلاوت مى نمود ، اما اکثراً به قرائت ورش مصرى به تلاوت آیات مبادرت مى ورزید .همچنین او به تمامى مقامات و الحان قرآنى مهارت و استادى وافرى داشت بطورى که اهل فن او را یگانه مقرى قرآن مى دانند.
مصطفى یکى از اساتید مسلم علم قرائت است ، استادى که با آشنایى با نغمات و مقامات موسیقى و علم تجوید ، بهترین و بالاترین قرائت ها را آفریده استاو مى گوید : « طریقه تجوید و صوت قرآن کریم بر پایه حدود18مقام استوار است که برخى از آنان عبارت اند از : بیات و مشتقات آن… صبا ، شور ، حجاز ، رست ، سه گاه ، عجم ، مرمل ، نهاوند ، عشاق و … » از نظر مصطفى یک قارى قرآن که داراى صوتى زیباست ناگزیر است که با موسیقى آشنا باشد و نیز وقف و ابتدا را باید بداند ، اما این همه در شرایطى است که قارى به اصول تلاوت خللى وارد نساخته و حق آیات را ادا کند . .
رهبر معظم انقلاب اسلامى حضرت آیت الله خامنه اى به تلاوت هاى مصطفى اسماعیل علاقه وافرى دارند . ایشان مى فرمایند : « علّت شهرت این قارى این است که به هنگام تلاوت مفاهیم و مضامین را در ذهن مجسم مى کند…»
آرى استاد مصطفى ، از اساتید برجسته اى است که چون تلاوت مى کند ، هر جا که شنونده اى باشد بى اختیار به تحسین و تشویق او لب مى گشاید . آنگاه که لفظ (ماءِ) را تلاوت مى کند ، چنان مى خواند که مستمع آب را در مقابل دیدگان مجسم مى کند . این حالت در تمامى کلمات و آیات مشهود است.
از مشهورترین اماکنى که استاد در آن مکان ها به تلاوت قرآن پرداخته است ، مسجد جامع اموى ، جامع کبیر در لبنان ، مسجد امام حسین (ع) در عراق ، مسجدالاقصى ، مسجدالحرام و مسجد جامع کبیر در پاریس را مى توان نام برد..
سرانجام شیخ مصطفى اسماعیل پس از عمرى پربار ، در حالى که شیفتگان بیشمارى از تلاوت هاى دلنشین خویش برجاى گذارده بود ؛ در سال 1359 ه.ش. در شهر قاهره به سوى معبود شتافت و بدین سان جهان اسلام در غم از دست دادن نابغه اى – که سراسر جهان به عظمتش معترف بود – سوگوار گردید . فردى که با صوت و لحن دلنشین اش توانست بسیارى را فراسوى دین مبین اسلام رهنمون سازد . همانگونه که خود بارها گفته بود : یک قارى قرآن بزرگترین سفیر قرآن عزیز است

 

مصطفى اسماعیل – سوره الرحمن (1.59مگابایت)

<
اَللهُمَ صَلِ عَلی مُحَمّد وَ آلِ مُحَمّد و عَجِل فَرَجَهُم

قران

مصطفی اسماعیل

دانلود قرائت

با نظرات ارزنده خود ما را یاری کنید (۰)

نظراتی که بصورت خصوصی ارسال می شوند امکان نمایش و پاسخگویی از طرف مدیر را ندارند

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی

ابزار هدایت به بالای صفحه